Onderzoek Universiteit van Groningen

Hierbij leggen we een verzoek van onze oud-leerling Michelle Veldkamp aan de ouders voor om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek. U kunt in de brief die u kunt downloaden meer info lezen over het specifieke onderzoek.

We bevelen het onderzoek graag bij u aan en hopelijk slagen we er zo in Michelle verder te helpen met haar studie.

Hieronder de link naar de vragenlijst van het onderzoek

De vragenlijst invullen...

Onderzoek Universiteit van Utrecht

Graag vragen we uw aandacht voor ons onderzoek ‘Gezinsrelaties na Scheiding’ dat onlangs is gestart aan de Universiteit Utrecht.

In Nederland maken jaarlijks ongeveer 70.000 thuiswonende kinderen een scheiding van hun ouders mee. Ook op uw school zullen ongetwijfeld kinderen zitten die hiermee te maken hadden, hebben of krijgen. Uit eerder onderzoek weten we dat deze kinderen in vergelijking met kinderen uit intacte gezinnen gemiddeld meer gedragsproblemen, problemen in sociale relaties en ook problemen op school laten zien. Zo hebben ze op school o.a. een grotere kans op lage cijfers, blijven ze vaker zitten en gaan ze ook vaker achteruit in schoolniveau.

In het kort willen we graag beter leren begrijpen hoe ouders en kind(eren) met elkaar omgaan na een scheiding en hoe dit bijdraagt aan het functioneren van kinderen. Deze informatie kan bijdragen aan een betere ondersteuning voor gezinnen die te maken krijgen met een scheiding.

Lees meer in de informatiebrief

We bevelen dit onderzoek van harte bij u aan. Op de website kunt u meer informatie hierover lezen.

Lees het novembernummer van Ouders van Waarde

---Bewegen op school en alles over Hoofdpijn----

Stichting Leergeld

De organisatie werkt nauw samen met het Jeugd Sportfonds en Jeugd Cultuurfonds en de  diverse gemeentes De stichting biedt  kinderen de  kans om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Dit jaar nieuw:

Voor kinderen van 11 t/m 17 jaar die het komend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan of het reeds volgen is er nu:

Schoolspullenpas t.w.v. €100 te gebruiken voor schoolspullen (niet voor boeken).

Wilt u gebruik maken van deze pas meld u zich dan vóór 10 juni  2016 aan. Op de schoolwebsite onder de rubriek Ouders vindt u de volledige brief met contactgegevens van Leergeld en informatie over de wijze van aanvragen.

==================================

Koningsspelen filmpje

De vader van Merit de Wolff heeft een filmpje gemaakt van de diverse activiteiten tijdens de Koningsspelen. Leuk om even te bekijken.

Klik hier om het filmpje te openen.

==================================

Kinderopvang - Kinderwoud info

Te land, ter zee en in de lucht! Het nieuwe thema bij Kinderwoud

Kinderwoud introduceert het nieuwe thema: Te land, ter zee en in de lucht! Tijdens dit thema gaan we het hebben over verkeer, de vervoersmiddelen en reizen. Maar ook over wat er buiten en om je heen allemaal gebeurt. Kijk eens naar de wolken, voel de zon op je gezicht of ga op ontdekkingstocht. In dit thema laten we de kinderen vooral veel ontdekken en ervaren. Er is volop aandacht voor de elementen (lucht, water, aarde) maar ook voor bewegen en sport.

Het thema is zodanig ingericht dat iedere leeftijdscategorie op zijn eigen niveau werkt aan de verschillende ontwikkelingsgebieden (sociaal, emotioneel, motoriek, cognitief, creatief en taal). Te land, ter zee en in de lucht wordt Kinderwoud breed geďntroduceerd, wat betekent dat al onze kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en peuteropvang locaties op hetzelfde moment werken aan het thema. Het thema is een prachtige aanvulling op alle activiteiten binnen onze diverse opvangsoorten.

Een prachtig thema dat ons de kans biedt om van elke dag een mooie dag te maken!

Graag tot ziens op een van onze locaties!

Peuteropvang de Speeldoos

Peuteropvang ’t Prethuis

Locatie De Toverbal kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Met vriendelijke groet,

Jitske de Boer

Clustermanager

Muziek onderwijs - weblinks uit schoolkrant

Verbeeldingskracht: noodzaak voor de toekomst...

verbeeldingskracht

Muziek als hersengymnastiek: Vuurwerk in je brein

MR notulen

De MR notulen van december staan online, klik hier...

Privacy van leerlinggegevens

Lees hier de verklaring van de school over de uitwisseling van de leerling gegevens t.b.v. onderwijskundige software.

donderdag avond 26 juni 2014
ontvingen we het Fides certificaat
uit handen van Engbert Braam van Fides Noord.

Fides sluit naadloos aan bij ons motto "samen bouwen aan respect en (zelf)vertrouwen" klik hier voor meer info over Fides en de mogelijkheden voor oudertrainingen

Fides certificering Librije

logo primaouders informatieve site voor ouders

Thuis&School nieuwsbrief, neem een gratis abonnement (Ga naar de Thuis&School website)

pcbs De Librije - GorredijkLuizen in school aangetroffen?

We geven dan een brief mee aan alle leerlingen van de groep waarin staat dat er in de groep kinderen zijn waarbij luizen zijn geconstateerd.

In principe volgen we het protocol van de GGD Fryslân, maar naast de info in ons briefje is ook veel goede info te vinden op de website van het landelijk steunpunt Hoofdluis.

De website van de GGD geeft ook de nodige info voor ouders. Zie tevens de site van het RIVM. Hier vindt u tevens een geschikt informatiefilmpje over hoofdluis.

Lezenswaardig artikel over de verschoolsing van het kleuteronderwijs op de site van de besturenraad.
Bron
korte omschrijving

Leerplicht

Verlof vragen voor buiten de schoolvakanties? De regels!

GGD-JGZ Fryslân

Klik hier voor verder GGD info

Getting things done

Een leuke site over hoe je door je werk heen komt, tips voor ouders, leerkrachten en leerlingen

Leerlingverzekering

Leerling verzekeringsaanbod voor ouders.

Prima-online

Energy drankjes verboden?

Kanjers online

Nieuw magazine en website voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar