Historie Librije

Op de onderliggende pagina's treft u een aantal historische zaken t.a.v. de Librije aan. Leuk voor oud-leerlingen, maar ook voor anderen die wat meer willen weten over de Librije in voorbije jaren.

1. Jubileumboek
    In 1995 is bij het 100-jarig bestaan van de vereniging PCO te Gorredijk e.o. een jubileumboek uitgegeven. Dit boek was bij de introductie al meteen uitverkocht en is nooit herdrukt. Met de huidige technieken kunnen we het boek toch voor iedereen beschikbaar maken. Het gescande exemplaar is per hoofdstuk op de onderliggende pagina weergegeven. Klik hier om naar het jubileumboek te gaan.
  2. Schoolkranten archief
    Meester Ben Wemmers heeft in de afgelopen periode alle beschikbare oude schoolkranten gescand. De serie is niet helemaal compleet en we houden ons dan ook aanbevolen voor de ontbrekende exemplaren. Heeft u nog een ontbrekend exemplaar, dan zouden we die graag ook willen scannen om beschikbaar te maken.
    Klik hier om naar het schoolkrantenarchief te gaan.
  3. Compu-art
    Bij de start van ons laptopproject in 1998 waren we voorhoedeschool voor de invoering van ICT in het onderwijs. Met de aanschaf van laptops liepen we wat voor de meute uit. De door ons zelf ontwikkelde lessen in samenwerking met Pieter Jan Struik van het toenmalige OAB Opsterland zijn we internationaal in de picture geweest. Ondanks het feit dat het OAB allang niet bestaat en we geen klant meer zijn bij de toenmalige provider staan er nog verschillende producten op een vergeten server te draaien. Bekijk Compu-art van toen.
  4. DocuBiebSchool
    Een samenwerkingsproject van de bibliotheek, pcbs de Opdracht en de Librije. We hebben de werkstukwizard ontwikkeld voor de bovenbouw van de scholen. De site is nog steeds door diverse scholen in gebruik. Op de oude cybercomm pagina's staat de Werkstukwizard-presentatie
    De eigenlijke werkstukwizard zelf is ook nog beschikbaar en wordt jaarlijks nog gebruik in de hoogste groepen.