Schoolplein

Digi-kampkrant-2017 van Groep 7, 8a en 8b 


 

Het fotoalbum van donderdag staat nog in de sectie fotoalbums 

Het fotoalbum van woensdag staat nog in de sectie fotoalbums

=================================    

20170630-Schoolkamp

1 | 2 | 3
 
  

============Vrijdag 30-6-2017=============

  Vrijdagochtend zijn de kinderen om kwart over zegen gewekt door het rondreizend muziekgezelschap "Het vrolijke pannendeksel". Niet iedereen kon dat op dat moment erg waarderen, maar wakker werden ze wel.

Toen kwam het harde werken. De tassen waren na het blikspuit en douchen van gisteravond al gedeeltelijk ingepakt tijdens de laatste versie van het buurten. Dat scheelde voor een aantal zoveel tijd dat men kwart voor acht al helemaal klaar was.

Nou ja, helemaal klaar.... De kamer moet nog wel bezem schoon en wat komt er op eens allemaal onder die bedden vandaan en past dat nog wel in de koffer die al (bijna) buiten staat.

Dan is het om 8 uur ontbijt, en dat verloopt nog weer rustiger dan gisteren. Ieder een kopje thee en voldoende brood en beleg. Dan nog een lunchpakket klaarmaken en graag in de juiste tas doen natuurlijk. De grote bagage staat al op het terras en wordt omstreeks 9 uur in de bus van EP geladen. Hartelijk dank daarvoor!!!!!

Dan nog alle schoenen en zooi bij de deur opruimen en kwijt zien te raken aan de rechtmatige eigenaar. Gek dat sommige dingen daar blijkbaar vanzelf zijn gekomen. We proberen alles weer aan de man te krijgen en kunnen dan pas echt de bezem door de ruimtes halen.

Dan tegen een uur of tien stappen we weer energiek (?!) op de fiets voor de tocht naar huis. Eenmaal rollende gaat dat overigens wel, maar gek genoeg is het de eerste twee kilometer stop na stop. Bagage los van de pakje drager, een spartbord schiet los, iemand raakt naast het pad en verliest de tas uit de korf en nog meer van dit soort gedoen. Tot wel 7 keer zo de hele groep stilgezet om er voor te zorgen dat iedereen meegaat.

Op de eerste pauzeplek onder Boyl genieten we onze lunch in de bos en even later steken we door naar de Koepelbos om de lunch af te ronden met een portie patat die ieder zich goed laat smaken.

De laatste etappe gaat ook prima. We komen stipt 14:00 uur aan en nu het allemaal weer achter de rug is kunnen we melden dat we geen één lekke band hebben gehad. Eigenlijk ook verder bijna geen schade aan de fietsen en praktisch geen ongelukken.

De kinderen hebben het dus prima gedaan en het materieel was over het algemeen in orde. Altijd een goed gevoel dat ieder weer gezond en wel thuis is. Nu in de rust en lekker terug denken aan een goed geslaagd schoolkamp 2017! 

==============Donderdag 29-6-2017=============== 

  Gisteravond om ongeveer 24:00 iedereen in bed, maar nog lang niet rustig in alle kamers. Veel willen al wel slapen en daarom krijgt ieder de opdracht om hooguit fluisterend te praten. Daarmee wordt het automatisch een stuk rustiger en vallen er meer in de rust. De laatste stemmen stommen tussen 00:30 - 00:45 en dan is de leiding ook op één oor gegaan.

Verder een rustige nacht en pas tegen 07:00 uur komt er enige beweging. De leiding aan de heren kant is dan al paraat en zit na even in het weer kijken buiten op het terras. De zon verlicht de damp die opstijgt, mooi gezicht.

Het is een lekker temperatuurtje en het ziet er naar uit dat de plannen van in ieder geval de eerste helft van de dag gaan lukken.

Als de corveegroep het ontbijt heeft voorbereid komen de slaapkoppen uit de slaapzakken en schuiven ze een stuk stiller aan de etenstafel dan gisteravond. Er wordt rustig ontbijt met thee en brood. Een plakje brood en een appel mee voor de pauzehap en voor tussen de middag wordt gezorgd.

De corveegroep heeft nog wel even een klusje en de rest is lekker buiten aan het spelen. 

Dan maken we ons op om op de fiets weer de bossen en de duinen in te gaan. We gaan via de nieuwe tunnel naar  Appelscha en komen daar tegen 10 uur aan. Het parkeerterrein staat al vol met grote bussen, het is behoorlijk druk.

Eenmaal binnen is dat geen probleem en zeker niet nu er een nieuwe achtbaan is. En ja.... je mag er zo vaak in als je wilt. Je moet wel ff wachten, maar dat hebben de meesten er wel voor over. Sommigen moeten wel een beetje ondersteuning hebben bij de eerste keer en ja wat fijn dat meester Simon en juf Feikje zich daar ook wel aan durven wagen. Sommigen zijn heel actief op de trampolines en kunnen hier prachtige salto's en dergelijke maken. Alle attracties worden goed gebruikt.

Om 13:30 uur is het dan eten. Patat met frikandel of kroket, lekker drinken er bij en als afsluiting een ijsje en dan weer terug het park voor een uurtje. Dat werkt goed en als het winkeltje open is vliegen de magneten ons opeens om de oren. Oe wat is alles duur in dat winkeltje juf? Ja, dat heb je meestal in dit soort winkeltjes en dus goed nadenken wat je wilt kopen.

Daarna weer iedereen tellen en kijken of we alle tassen en jassen hebben. Jazeker, de jassen zijn al geruime tijd uit zo warm is het. Dan weer op de fiets en in 15 minuten zijn we bij het Bosbad. Als de kinderen de waterinstallatie zien zijn ze meteen enthousiast. Iedereen in de zwembroek, nou ja niet echt iedereen. Meester Ben, Joop en Tseard laten zien dat ze nog kunnen zwemmen in een superkoud bad. Ja echt meester het is wel 4 keer kouder dan de Delte. Echt koud....

Maar goed prachtig zwemweer met de zon erbij. Iedereen weer lekker opgefrist op de wal vertrekken we anderhalf uur later weer naar de boscamping. Meester mogen we nu nog op het terrein spelen? Mogen we voetballen? Ja, ja dat mag. Het is nog steeds droog, maar het dreigt wel. We krijgen even later dan toch regen, maar op het terras kunnen we nog gewoon onder de bomen droog blijven zitten.

Pas rond etenstijd begint het serieus te regenen. Jammer natuurlijk, maar diversen laten zich door de regen niet ontmoedigen en gaan nog lekker tekeer op het springkussen. Als het afwassen klaar is kunnen ze weer buurten. De jongens hebben meer en meer staartjes. Dit levert zelfs even een toegangscode op. Alleen toegang voor jongens met staartjes?? Ook de meisjes zijn druk het hun haardracht. Ze vermaken zich binnen dus ook uitstekend.

Nu wel even afwachten of het droog/droger wordt zodat we toch nog een spel in de bos of in de Kale Duinen kunnen doen. Het is op 19:30 nog niet zover, maar volgens buienradar zou het tegen 20:00 uur weer droog moeten zijn. Nou, ja buiten het bos dan, dus dan maken de Kale Duinen de grootste kans op een bezoekje.

We zullen zien. 

update 22:48 uur

We hebben gelukkig toch even blikspuit kunnen spelen op de Kale Duinen. Verliep goed met eerste record van 13 gebuut, daarna 17 als topscore. Tot het moment dat de hele groep als een man van de duinen afrende om de tikker te overrulen.

Terug fietsen door het half donkere bos met de verlichting aan geeft een mooi bijna Kerstig effect. Sommigen begonnen al Sint Maarten liedjes te zingen.

Terug bij de Boscamping kort afspoelen, niet uitgebreid douchen anders zijn we na een uur nog bezig. Dan alvast even kijken of je de spullen een beetje in de buurt van de tas/koffer/trolley kunt krijgen zodat we morgenochtend vlot de koffers kunnen inpakken.

Verplicht de fietsen op slot en verplicht sleutels inleveren om te voorkomen dat de sleutels straks in de grote bagage vertrekken naar Gorredijk en wij hier samen beteuterd staan te kijken.

Dan nog even buurten en straks naar bed om uitgerust aan de terugfietstocht te kunnen beginnen. Of dat lukt zien we morgen ochtend. 

==============Woensdag 28-6-2017===============

Half negen ongeveer vertrokken richting de regenbuien. Het eerste stuk ging goed en de stemming was prima. Fietsen in de groep gaat goed de spelregels voor achterelkaar en naast elkaar fietsen zijn helder.

Buienradar voorspelt perfect?? Droog en af en toe buien, maar de werkelijkheid is "Buien met af en toe droog". In de Tjongervallei stoppen we even.
"Hey juf is dit de eerste stop?" Ja de "trek-je-regenpak-aan-stop" Mogen we onze halve pauzehap hier op eten? En hoelang is het nog naar de echte eerste stop? Hoe zo?
Nou ik ben nu toch echt wel heel moe. 

Maar.... in welke versnelling fiets jij eigenlijk? Ohh altijd in de 1 of de 3. Oké dat gaan we dus veranderen. Fiets maar in de 2 want tegen de wind in in de 3 dan wordt iedereen heeeel erg moe.

Dan weer in regenpak verder langs het fietspad aan de Tjonger. Mooie ooievaars en reeën gezien, maar nog meer regen, regen en regen. De eerste pauze stop is ook vooral regen en daarom maar heel kort. Een broodje en wat drinken en voor je het weet heeft iedereen de fiets al weer vast met de vraag wanneer we weer verder gaan.

Dan gaan we ook maar gewoon verder en laten we de eerste pauzestop achter ons en gaan richting Tronde. Hopelijk stopt de regen straks....

Bij Tronde hebben we inderdaad minder regen en eten we ons lunchpakket op. De kinderen ontdekken de Jasker. En wow als je de molen draait dan pomt ie water op.
Kom met zijn allen dan pompen we het meer leeg....

ja, ja alleen jammer dat de ringvaart ook op het meer uitkomt ;-)

Als het zo goed als droog is stappen we weer op de fiets en gaan we echt richting Appelscha. Ook hier zien we weer reeën en veel aardappelbloesem, mais en graan. Het is droog....

Dan steken we de laatste weg voor de Kale Duinen over en gaan racen over de heuvelpaadjes in de duinen. Dan blijken de manden voorop de fiets iets minder handig en springt er zo nu en een tas uit. Gelukkig gaat alles verder goed en komen we bij de uitkijk toren aan.

Opeens zie je iedereen beneden als mieren rondlopen, zo hoog is die toren. Er dreigt opnieuw regen, maar onder de grote boom merk je daar niets van. De bui valt gelukkig mee en we moeten dan toch maar op de fiets verder omdat er enkele kinderen met hoge nood zitten. Gelukkig is het dan nog maar een klein eindje fietsen naar de Boscamping waar we na 10 minuten fietsen omstreeks half 1 aankomen.

Doordat de pauzestops nogal kort zijn komen we eigenlijk veel te vroeg aan op de Boscamping en moeten we tot 14:00 uur wachten tot we er in kunnen. De schoonmakers zijn nog bezig alles van de vorige groep op te ruimen. Die hebben er toch een troep van gemaakt. Sneu werk als je weet hoe het er uit ziet als we er straks met 60 personen ingaan met dergelijk regenachtig weer, maar goed wel fijn om schoon te  starten.

 Gelukkig is het gestopt met regenen en kunnen de kinderen prima spelen op het terrein. De zon laat zich zelfs zien en het wordt warm op het terras. Er wordt al meteen contact gemaakt met de andere schoolgroep uit Assen en een partijtje voetbal gespeeld. 

Dan is het eindelijk 14:00 Uur geweest en kunnen we de kamers verdelen. Groep 8 eerst en daarna groep 7. Alles wordt naar tevredenheid ingedeeld en dan is het de tassen, koffers, vuilniszakken en rugzakken uitzoeken. Waar zijn mijn spullen en hoe moet je dat bed nu eigenlijk opmaken? Dit heeft bij sommigen nog wel wat voeten in de aarde.

Na enige tijd zie je dat de helft al weer klaar is en weer buiten aan het spelen is. Dan is het eigenlijk tijd om een spel in de Kale Duinen te doen, maar gezien buienradar geen goed idee. We besluiten even te wachten en te kijken wat er gebeurt en ja hoor dan opeens een hoosbui zoals we die vandaag nog niet hebben meegemaakt. Het plenst en we zijn blij dat we niet op de Kale Duinen zitten maar in ons eigen gebouw.

Dat betekent dat we sinds jaren de bingo doos weer eens uit de koffer tevoorschijn halen. Even een gezamenlijk spel voordat we straks gaan genieten van een uigebreide chinese rijsttafel. Daarna hopen we vanavond nog naar de Kale Duinen te gaan. Buienradar voorspelt voor vanavond beter weer. Zien we dan wel weer. 

  ======Let op: net een aantal foto's toegevoegd aan woensdagalbum========

En dan staat opeens het chinees buffet van POMLAI voor ons klaar. De kinderen hebben zin in wat en dit gaat er goed in. We tellen 5 rondes voor een aantal kinderen, maar nog is het niet op.

Na het eten de eerste ronde van covee. Alles opruimen en afwassen/afdrogen. Da's nog best een hele klus, maar goed terwijl de afwasmachine opwarmt kan de leiding even rustig het toetje opeten. De kinderen op hun kamers aangezien het buiten nu echt heel hard plenst en het buiten echt niet kan.

Na het afwassen blijft het maar regenen en daarom besluiten we uiteindelijk een filmzaal in te richten na het schoonmaken en afwassen. Met zijn allen naar de Minions kijken met alweer chips, drinken en snoep. Dat je daar ook misselijk van kunt worden is voor sommigen een verrassing. 

Maar na de film met een ranja onderbreking is het nog een poosje buurten aangezien het nog steeds regent. Na het buurten iedereen in pyjama en dan opeens een slaapzakken optocht van de jongens.
Het is nu half twaalf en iedereen is al op de eigen kamer in pyjama en formeel op bed. Slapen.... nou dat duurt nog even denk ik. We zullen zien. Morgen belooft buienradar iets beter weer dan we vanavond hebben gehad.

Hopelijk krijgen ze gelijk.

========Opnieuw een aantal foto's toegevoegd aan woensdag========== 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over teken